Пациентски организации искат вот на недоверие за Ананиев

Решението идва заради центъра по наркомании
8 май 2019 13:02,
7
Пациентски организации искат вот на недоверие за Ананиев
Снимка: БулФото

Пациентски организации „Заедно с теб” заявиха вот на недоверие към министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, съобщава БНТ. Причината, обявена в писмо до медиите, е липса на ангажименти към превенцията на употребата на наркотични вещества, лечение и психосоциална рехабилитация на зависими пациенти, и намаляване вредите от употребата на наркотични вещества.

Още по темата

Организацията изразява несъгласие за необоснованото закриване на Националния център по наркомании (НЦН).

Последната година се наблюдава ясна тенденция към бездействие от страна на ръководството на Министерство на здравеопазването и безотговорст към зависимите пациенти, чийто финал е Проект за постановление на Министерския съвет, който предвижда закриване на Националния център по наркомании НЦН, пишат от „Заедно с теб” .

Основният мотив на министерството за закриването на центъра е необходимистта от прехвърляне на пет щатни бройки в Националната експертна лекарска комисия (НЕЛК).

Националният център по наркоманиите е създаден със Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите и може да бъде закрит само с промяна в закона.

Закриването му с Постановление на Министерския съвет е нарушение, аргументира се от пациентската организация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
DOKTOR SCVAIZER преди 5 години
TOZI STAR PRACH NE STAVA ZA MINSTAR NA ZDRAVETO. STE SASIPE VSICHKO . DA SI XODI VECHE..
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе обещайте за всеки по един апартамент с асансьор в блокче като Летера за по 800 евро квадрата и по една къща за гости, може и да не загубите изборите.На Боко проблема му е как да опази трудовите си спестявания като слезне от власт.
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Снахата на кмета на Долна баня от ГЕРБ, двете деца на кмета на Минерални бани Хасково, лидер на ДПС от Харманли, бизнесмен от Велинград, близък до кмета и Цветан Цветанов, както и ортак на Евелин Банев Брендо, са сред бенефициентите на европейски средства за къщи за гости.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе кво стана с безодмния му племеник Владиславчето Горанов, който открадна стотици милиони, а се стиска да си плати един обикновен наем.Или пък с къщата му за гости в Бистрица, на стойност 4 милиона лева, за която писах още миналата година, ама тогава от гереберасткия сайт ме триеха, защото такива бяха директивите от Банкя.Сега вече всички знаят.
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Програмата на ГЕРБ се състои от една единствена точка, първа и последна :1. Да крадем бързо, че малко ни остана.
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според най-консервативни сметки България губи всяка година по 8 милаирда евра от данък корупция по високите етажи на властта които в огромната си част изчезват в офшорните зони. Затова България е най-бедната страна в Европа. На фона на това крадците от ГЕРБ са купили всички медии и подпкупват наляво и надясно за да продължават да крадат.